If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е бъзикам се де, ясно е за какво става въпрос...
Meн лично този дизел не ме вълнува, но ми се ще да видя новите бензинови двигатели какво ще предложат.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Е бъзикам се де, ясно е за какво става въпрос...
Meн лично този дизел не ме вълнува, но ми се ще да видя новите бензинови двигатели какво ще предложат.
Еми на некви изпитани Хамерикански уж ще залагат...Пентастарови 6-ци а-у...
Този 3.0 JTDm V6 звучи много приятно, но не много хора ще могат да си го позволят тук - данък, разход, цена, поддръжка и т.н.
Определено не е градски мотор, а ние именно в града се движим. Иначе за магистралата ще бъде много приятен мотор, сложен в удобно купе на наследник на 166
Тая 159-ка с тоя V6 JTDm ще е толкова кекава по нашите пътища, че ще е поредната италянска панделка. Сигурно само моторът ще тежи 500 кила с кутията
Малко съм раздвоен за тия големи дизелови мотори Харчат като бензин, дори понякога повече, не са толкова бързи (като скорост и ускорение), по-скъпи за поддръжка и т.н. С новата технология MultiAir + турбо, бензиновите мотори започват да стават много икономични, да покриват екологичните норми (заради които всички се борят), продължават да са по-евтини, а цената на горивата е почти еднаква. Какъв е смисълът да караш голям дизелов мотор тогава? За града нещо от сорта на 1.3 JTDm - ДА! Икономично, евтино за поддръжка, ниски данъци ... но за 3.0 JTDm си е направо мазохизъм Сигурно ще лапа 20/100 нафта, колкото гори V8 бензин Смотаният WV Тюфлек (Таурег) с V6 TDI не пада в града под 15-16/100, а V10 TDI си дава 18-20/100 само събота и неделя
Че то ще станем като Икарус-и
От друга страна мотор като 3.0 JTDm V6 ще бъде много подходящ за Ивеко, където определено има необходимост от тяга и сила!
По-добре да се насочат усилията към 3.0 V6 TBi (с 2 турбо компресора) и примерно 420-450 к.с., отколкото кюмюрник с 350
Как обезмисли половин метровия пост на Владо само...а той така да се беше постарал завалията...
п.п. Стояне да не упражняваш клавиатурно писане с краката бе мен...?!
дагое зех един нов лаптоп и нещо все му се сменя layout-a на кирилицата и забравям да го сменя, и букви като ч ш в я са разменени....
иначе си е така, както и да го въртим да го сучим....
дизела не ти се налага да го израждаш секи път като го настъпиш на скорост, не мога да разбера какво се кривят всички
да, бензина звучи по-яко на място, и турбо бензина винаги ще е напред от турбо дизел, но фактът е, че за ежедневна употреба и реалния свят дизела ти дава повече за по-малко (като се изключи началната разлика в цената)
пък за по-скъпата поддръжка, не знам батко...
досега дизелите дето сме имали все са имали по-малко проблеми и поддръжката им е била ако не по-евтина то поне не по-висока от на бензинките
за да се кара бензинка със същата динамика като турбо дизел - градско примерно - ще трябва да гори двойно... кеф цена няма... ама кеф цена ИМА батко
и за да не кажете, че е офтопик
3.0 в6 дизла ще се продава в пъти по-добре от бензина, гаранция
дизела не ти се налага да го израждаш секи път като го настъпиш на скорост, не мога да разбера какво се кривят всички
да, бензина звучи по-яко на място, и турбо бензина винаги ще е напред от турбо дизел, но фактът е, че за ежедневна употреба и реалния свят дизела ти дава повече за по-малко (като се изключи началната разлика в цената)
пък за по-скъпата поддръжка, не знам батко...
досега дизелите дето сме имали все са имали по-малко проблеми и поддръжката им е била ако не по-евтина то поне не по-висока от на бензинките
за да се кара бензинка със същата динамика като турбо дизел - градско примерно - ще трябва да гори двойно... кеф цена няма... ама кеф цена ИМА батко
и за да не кажете, че е офтопик
3.0 в6 дизла ще се продава в пъти по-добре от бензина, гаранция
Леле, сега ще те налазят пишман рацерите бензинаджии Иначе си абсолютно прав.
12-13 ще даша градско, но ще има предсташчне подобно на бензин който би горчл 19-20
тоша е идеята на дизела според мен
Това беше идеята досега, ма от по-големите атмосферни бензинки остана само JTS, които ще си отидат заедно със 159 до 2-3 години. Вече няма да има ежедневни коли, които да харчат 20. Това е сигурно. А новите мултиеър турбо-бензинки харчат ако не колкото мутиджет, то не много повече. И какво ти дава мултиджет в сравнение с тях?
Comment